Best of Best Manga/Anime

[EPIC] KINGDOM – Yasuhisa Hara

kingdom

Sinopsis:

During the Warring States period in China, Li Xin and Piao are two brother-like youngsters who dream of becoming Great Generals, despite their low status as orphaned slaves. One day, they encounter a man of nobility, who gives Piao an opportunity to undertake an important duty within the state of Qin’s royal palace. Parting ways, Xin and Piao promise each other to one day become the greatest generals in the world. However, after a fierce coup d’état occurs in the palace, Xin meets with a dying Piao, whose last words spur him into action and lead him to encounter the young and soon-to-be king of Qin, Ying Zheng.

Although initially on bad terms, Xin and Zheng become comrades and start on a path filled with trials and bloodshed. Zheng’s objective is to bring all the warring states under Qin, and Xin seeks to climb to the very top of the army ranks. Against a backdrop of constant tactical battle between states and great political unrest, both outside and within the palace, the two endeavor towards their monumental ambitions that will change history forever.

[Written by MAL Rewrite]

Curcol aka Review:

Cerita ter-EPIC mengalahkan FMAB yang bertahun-tahun bertahan di list manga/anime favorit gue. Dan gue akhirnya nemu manga ini karena gue pesanaran, setiap manga ini update pasti selalu trending di manganelo (tempat baca manga online).

alhasil percobaan gue baca chapter 1, agak ngga suka sama artnya (karena gue kebiasaan baca manga art shoujo haha), eh keterusan sampe chapter terakhir, selalu update sampe sekarang.

Gue tunggu sampai new chapternya banyak, jadi gue akan baca dari awal lagi dan sampe chapter paling terakhir haha

Sampe segitunya kan gue? ngga nyesel deh baca manga ini!

RECOMMENDED BANGET!

 


[EPIC] Fullmetal Alchemist Brotherhood – Hiromu Harakawa

7e1kyn

Sinopsis:

“In order for something to be obtained, something of equal value must be lost.”

Alchemy is bound by this Law of Equivalent Exchange—something the young brothers Edward and Alphonse Elric only realize after attempting human transmutation: the one forbidden act of alchemy. They pay a terrible price for their transgression—Edward loses his left leg, Alphonse his physical body. It is only by the desperate sacrifice of Edward’s right arm that he is able to affix Alphonse’s soul to a suit of armor. Devastated and alone, it is the hope that they would both eventually return to their original bodies that gives Edward the inspiration to obtain metal limbs called “automail” and become a state alchemist, the Fullmetal Alchemist.

Three years of searching later, the brothers seek the Philosopher’s Stone, a mythical relic that allows an alchemist to overcome the Law of Equivalent Exchange. Even with military allies Colonel Roy Mustang, Lieutenant Riza Hawkeye, and Lieutenant Colonel Maes Hughes on their side, the brothers find themselves caught up in a nationwide conspiracy that leads them not only to the true nature of the elusive Philosopher’s Stone, but their country’s murky history as well. In between finding a serial killer and racing against time, Edward and Alphonse must ask themselves if what they are doing will make them human again… or take away their humanity.

[Written by MAL Rewrite]

Curcol aka Review:

Karena gue skip FMA versi lama, gue langsung nonton FMA versi brotherhood, secara grafis animenya lebih clean. Di awal cerita gue sempet berkerut kening “ini anime apaan? kok jadi robot? robotnya ada orang? atau apa sih…” blabla

Awalnya gue gak suka anime ini karena berbau mecha ketika liat posternya. Tapi banyak banget yang rekomendasi bahwa FMAB ini adalah salah satu anime shounen epic! akhirnya gue singkirkan ketidak sukaan gue terhadap mecha, dan coba nonton ep 1.

Salahnya gue download ep 1 versi FMA (fma versi lama), dan pas gue nonton ep 1 versi FMAB alisnya gue kriting asli. Gak nyambung soalnya. Di ep 1 versi FMA edward ada di gereja, eh di FMAB edward lagi ngejar-ngejar bandit.

Pas gue browsing, ternyata FMA anime mempunya 2 versi. Yang pertama dibuat adalah FMA, dan remakenya FMAB. Ada perbedaan cerita antara keduanya (katanya) tapi sebagian besar inti ceritanya sama.

Yang pasti cerita ini ada di urutan ke#2 manga/anime terfavorit! gue gak bosen nonton berulang-ulang.

Btw anime ini bukan anime mecha biasa. Cerita 100, karakter 100, grafis 100 (mendukung cerita sangat), ending 1000, penyesalan 0 besar haha

 

 

Haikyuu!! –


Source:

myanimelist

bakaupdate

etc.